Säterinportti saa oman aurinkovoimalan

13.3.2023

Säterinportti matkaa kohti hiilineutraliuutta ja vastuullisempaa tulevaisuutta, kun kiinteistöön asennetaan syksyn aikana Solnetin toimittama älykäs aurinkovoimala. Osa aurinkopaneeleista asennetaan kiinteistön katolle, mutta suurin osa aurinkopaneeleista asennetaan iv-konehuoneiden seiniin pystyjulkisivuun ja ne näkyvät Kehä 1:lle.

Aurinkovoimala käsittää yhteensä 270 aurinkopaneelia ja on nimellisteholtaan 128 kWp. Aurinkovoimalan vuosittainen tuotto on yli 100 000 kWh mikä vastaa 40 pienen kerrostalokaksion vuosittaista sähkönkulutusta tai yli 500 000 sähköautolla ajettua kilometriä.
Älykäs aurinkovoimala on markkinoiden edistyksellisin ja turvallisin. Jokaisella paneeliparilla on oma virranoptimoija, joka valvoo järjestelmän liittimiä, tuottoa ja ohjaa paneeliparin toimimaan maksimaalisella teholla. Virranoptimojien ansiosta yksittäisen paneelin likaantuminen tai komponentin vikaantuminen ei vaikuta muiden paneelien tuotantoon. Samalla ne pitävät huolen siitä, että jännite katolla laskee automaattisesti turvalliselle tasolle, jos järjestelmä sammutetaan esimerkiksi huoltotoimenpiteiden ajaksi. Aurinkovoimalasta saadaan myös tietoa yksittäisen paneelin tasolla.  

 

Lisätietoja:
Antti Venermo
aj@nordika.fi
050 327 8404

 

fiFinnish