Ajankohtaista

19.5.2019: Tiina Pajula

Ilon, hyvinvoinnin ja voiman valmentaja Tiina

Ilo löytyy sydämestä, onnistumisesta, hymystä. Hyvinvoiva keho ja mieli tekevät ihmeitä elämässä. Vahvat ja joustavat lihakset pitävät meidät hyvin ryhdissä, mutta myös mieli tarvitsee hyvien ajatustunteiden treenejä. HiH, avain hyvinvointiin.

Tiina coaching for joy, wellbeing and strength

Joy is in the heart, achievement, smile. Comfortable body and mind do wonders in life. Strong and flexible muscles keep our posture straight, but also mind requires good emotional thinking fitness. HiH, key to wellbeing.

Yhteystiedot:

050-3545185

tiina.pajula@hih.fi

19.5.2019: Heidi Seppälä

Olen Heidi, Fysioterapeutti, Personal trainer, Liikuntaneuvoja sekä Koulutettu hieroja.

Monipuolista lajitaustaa löytyy useamman vuoden takaa niin joukkueurheilusta
kuin yksilöurheilustakin. Kuntouttava saliharjoittelu on vahvuuteni ja haluan tuoda kuntosaliharjoitteluun
myös fysioterapeuttista näkökulmaa.

Valmentajana olen vaativa ja tarkka, mutta kuitenkin rauhallinen ja helposti lähestyttävä.

Olen tehnyt asiakaspalvelutyötä liikunnan ja terveydenhuollon parissa vuodesta 2011 lähtien.

Yhteystiedot:

050 380 1295

heidi@wellnessroom.fi

7.2.2019: Nordika jatkaa Säterinportin kampuksen vuokrausmenestystä allekirjoittamalla pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Sitowisen kanssa

Sitowise keskittää kaikki pääkaupunkiseudun toimintonsa Säterinporttiin. Nyt allekirjoitettu pitkäaikainen vuokrasopimus kattaa 11 000 neliömetriä toimistotilaa bisneskampuksen alueella.

Nordika on Säterinportin hankinnan jälkeen työskennellyt aktiivisesti kehittääkseen kampukselle uudenlaisen työskentely-ympäristön. Kehitystyön inspiraation lähteinä ovat toimineet modernit amerikkalaiset bisneskampukset. Uudenlaisen tilakonseptin myötä työpaikka, hyvinvointi ja mukavuus luovat kiinteän yhdistelmän, jonka kautta pyritään siihen, että vuokralaiset voivat nauttia kaikesta kiinteistössä viettämästään ajasta. Viimeisten kahden vuoden aikana Säterinportti on kokenut täydellisen muutoksen, jonka toteutuksessa korostettiin työntekijöiden tyytyväisyyttä ja hyvinvointia työssä.

Kiinteistön ainutlaatuisen konseptin onnistumisesta kertoo Säterinportin kampuksen toimistotilojen poikkeuksellisen nopea vuokraaminen. Bisneskampuksen 35 000 neliömetrin toimistotilat ovat nyt lähes täysin vuokrattuja, vain kaksi vuotta projektin käynnistämisen jälkeen. Nordika on työskennellyt menestyksekkäästi paikallisen yhteistyökumppaninsa Trevianin kanssa konseptin ja siihen liittyvien ideoiden toteuttamiseksi.

Säterinportin kampuksen sijainti on erinomainen hyvien kehätie- ja joukkoliikenneyhteyksien ansiosta. Liikenneyhteydet paranevat edelleen uuden pikaraitiotien auetessa vuonna 2020 aivan Säterinportin kampuksen viereen.

Yrityskampuksen tiloihin on rakennettu ainutlaatuinen 1 700 neliömetrin Mukavuusalue, josta löytyy ryhmäliikuntatila ja kuntosali sekä olohuoneen kaltainen tapaamispaikka, jossa voi pelata konsolipelejä, biljardia tai pöytäfutista. Työtä voidaan tehdä myös vastikään avatussa korkealaatuisessa kahvilassa tai ravintolassa, joka käyttää vain paikallisesti tuotettua ruokaa, sekä useissa liikkuvan työn pisteissä.

Uudistetun Säterinportin yritykset ovat pääosin korkeatasoista konsultointi- ja asiantuntijatyötä tekeviä yrityksiä. Säterinportti saavutti BREEAM-sertifikaatin vuonna 2018 ja pyrkii olemaan yksi ensimmäisistä WELL-sertifioiduista kiinteistöistä Suomessa.

Jonas Grandér, CEO, Nordika:

“Olen erittäin tyytyväinen, että olemme pystyneet muuttamaan enemmän tai vähemmän vapaan toimistokiinteistön, joka ostohetkellä oli synkkä ja surullinen, paikaksi, jossa on vilkasta toimintaa, elämää ja dynaamista energiaa. Se, että voimme tuottaa ihmisille laadukkaampia tiloja kohtuullisen hintalapun kanssa, on työmme intohimon lähde. Nordikan Säterinporttiin kehittämät ja toteuttamat ideat, eivät ole rakettitiedettä. Silti edelleen vain kourallinen kiinteistöomistajia tuo aktiivisesti tämän ajattelutavan kehitystyöhönsä tuottaakseen ensiluokkaisia kiinteistöjä vuokralaisilleen.”

Säterinportissa aiemmin n. 300 työntekijän voimin toiminut Sitowise keskittää vuoden 2019 aikana kaikki pääkaupunkiseudun toimintonsa Säterinporttiin. Yhtiön pääkonttori on ollut Säterinportissa vuodesta 2018. Sitowise on suurin suomalaisomisteinen rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsultointiyritys.

Sitowise syntyi, kun infra- ja talonrakentamisen asiantuntijat Sito Oy ja Wise Group Finland Oy yhdistyivät vuonna 2017. Tähän saakka yhtiön pääkonttori Säterinportissa on ollut eri paikassa kuin iso osa pääkaupunkiseudun työntekijöistä, mutta nyt tehdyn järjestelyn jälkeen Sitowise pääsee vihdoin yhdistämään pääkaupunkiseudun toiminnot samaan osoitteeseen.

Aki Puska, Varatoimitusjohtaja, Sitowise: 

”Säterinportin bisneskampuksen toimivat tilat ja hyvinvointikonsepti sopivat meille. Sitowise on kasvanut voimakkaasti ja tarvitsemme hyvien kulkuyhteyksien varrella olevaa yhteistä toimitilaa vahvistaaksemme sisäistä kanssakäymistämme ja tukeaksemme pääkaupunkiseudulla toimivan yli 800 työntekijän viihtyvyyttä.”

Nordika on pohjoismaisiin kiinteistöihin ja kiinteistöalan kehitykseen keskittyvä sijoitus- ja varainhoitoyhtiö. Nordika on perustettu vuonna 2011, ja se on johdon sekä useiden pohjoismaisten eläkerahastojen omistama.

Sitowise on 1400 hengen asiantuntijayritys, joka tarjoaa asiakkailleen kaikki rakennetun ympäristön suunnittelu-, asiantuntija- ja digitaaliset palvelut saman katon alta. Sitowise suurin suomalaisomisteinen rakennusalan suunnittelu- ja konsultointitoimisto, kaupunkiseutujen monialahankkeiden johtava osaaja sekä tiedolla johtamisen ja tietomallintamisen edelläkävijä.

Trevian Asset Management Oy on 2012 perustettu, suomalainen, avainhenkilöidensä omistama toimitiloihin keskittyvä kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitoyhtiö, joka tuottaa asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti optimoituja ja aktiivisesti hoidettuja kiinteistövarainhoitopalveluja ja -rahastoja. Trevianilla on hallinnoitavanaan noin 1 miljardin euron kiinteistövarallisuus. www.trevian.fi.

6.6.2018: Säterinportin Mukavuusalueen avajaisissa puhuttiin laajasti työn tekemisen muutoksesta ja toimistotilojen tulevaisuudesta

Työ ei ole enää aikaan ja paikkaan sidottua. Se tarkoittaa, että myös toimistotilat ja niiden rooli työn tekemisessä muuttuvat.

Kaikille Säterinportin yrityksille tarkoitetun yhteisen Mukavuusalueen avajaisia vietettiin 22.3.2018. Säterinportin sydämestä löytyvä, 1700 m²:n laajuinen Mukavuusalue yhdistää itsestään huolen pitämisen ja mahdollisuuden luovaan taukoon työn lomassa. Avajaisissa puhuivat filosofi, tietokirjailija ja tutkija Frank Martela, tutkija Vitalija Petrulaitiene Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitokselta ja Annastiina Hintsa Hintsa Performancesta.

Tilaisuudessa puhuttiin siitä, miten työn tekeminen muuttuu, mitkä ovat edellytykset tehokkaan työn tekemiselle tulevaisuudessa ja mitä tämä tarkoittaa toimistotiloille. Toimistotilat ovat muuttuneet työn tekemisen muutoksen mukana vain vähän. Miten siis toimistotilojen tulee muuttua?

Työ automatisoituu kovaa vauhtia myös toimistotyössä. Annastiina Hintsan mukaan rutiinityö korvautuu luovuutta, kriittistä ajattelua, ongelmanratkaisukykyä ja empatiaa korostavilla työtehtävillä. Tällä hetkellä työtä tehdään kuitenkin edelleen usein reaktiivisesti ja ”multitaskaamalla” eli tekemällä useita asioita samaan aikaan. Keskittymiskykymme kärsii, vaikka tulevaisuuden työtehtävissä luovaa ajattelua varten tarvitsisimme juuri niin sanottua matalan vaihteen työtä, joka mahdollistaa luovan ajattelun.

Frank Martela korosti neljää psykologista perustarvetta, joista työn imu syntyy. Ne ovat vapaaehtoisuus, kyvykkyys, yhteisöllisyys ja hyvän tekeminen. Tekemiseen syntyy draivi, kun ihminen pääsee tekemään itselleen. merkityksellistä ja sopivasti haastavaa työtä ryhmässä, jossa hän viihtyy ja jossa häntä arvostetaan.

Vitalija Petrulaitiene Aalto-yliopistosta kokosi yhteen ajatuksia siitä, miten toimistotiloilla voi vaikuttaa keskittymiskykyyn ja työn imun syntymiseen. Hän nosti esiin muun muassa niin sanotun teknostressin, eli eri digivälineiden tuottaman keskeyttävän hälyn estämisen. Lisäksi hän painotti tilojen joustavuutta ja kustomointia. Eri organisaatioilla on hyvin erilainen tarve toimistotiloille, joten tilojen tulee joustaa tarpeen mukaan ja palveluiden pitää olla pitkälle räätälöidyt. Yksi tärkeä nouseva trendi on myös ihmisten kasvava halu pitää itsestään huolta, jonka myötä liikuntapalveluiden saatavuus korostuu työtilojen valinnassa.

Säterinportissa ja Säterinportin Mukavuusalueessa yhdistyy moni tulevaisuuden kasva trendi. Sen suunnittelussa on lähdetty ihminen edellä ja työn tekemisen muutos huomioiden. Toimistotiloista löytyvät monikäyttöiset työpisteet keskittymistä vaativasta työstä yhteiseen ideointiin. Toimistokampukselta löytyy myös kahvila ja lounasravintola sekä useita erilaisia työskentely-ympäristöjä.

Mukavuusalueelta löytyy avara ja valoisa kuntosali, ryhmäliikuntasali, hieronta ja olohuonemainen kohtaamispaikka, jossa on muun muassa pelikonsolit, biljardipöytä sekä pöytäfutis. Mukavuusalueella on myös mahdollisuus järjestää erilaisia tapahtumia, joiden järjestämistä helpottaa katsomokumpu ja iso 147-tuumainen screen.

Muuntuvat ja monikäyttöiset, sekä luovaa ajattelua edistävät toimistotilat tukevat työn tekemisen muutosta. Säterinportissa tilat kohtaavat tulevaisuuden työn.

7.5.2018: Säterinportti Business Campus Awarded with BREEAM In-Use Certification

The office campus located in Espoo Finland was certified with the highly valued BREEAM In-Use international standard.

Säterinportti is an office campus located in Espoo, offering modern and stylish office space for businesses, from few hundred square meters to entire houses. The business campus reached a significant milestone in pursuing towards better working environment as it was awarded the BREEAM In-Use environmental certification.

The Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method (BREEAM) is one of the most widely-used environmental assessment standards for commercial buildings. It includes evaluating the buildings’ physical performance as well as their use and maintenance. The certification can be granted to both new and existing buildings. The environmental assessment pays attention to health, wellbeing, energy, building accessibility, water, materials, emissions, property management, land use and ecology.

”The certification was actually received without additional efforts. Many of the criteria were already taken into account when the renovation project was started in 2016 to introduce the new office campus concept”, said Business Director Antti Venermo of Trevian Asset Management Oy, head of the Säterinportti renovation project.

Säterinportti was awarded the BREEAM certificate at the Very Good level. Investing in high-quality materials during renovation materialized in the evaluation as the materials category reached nearly the perfect score. Another strong category for Säterinportti was health and wellbeing, which can be explained by the investments made in wellbeing at work and in the unique Playground area with comprehensive services, including gym and yoga classes, pool tables and game consoles.

Trevian consulted Green Building Partners that lead the assessment project. Newsec Asset Management, technical manager of the property, also held a significant role in the project, especially with the practical measures. The owner of the property is the Swedish investment company Nordika, whose activities are driven by development and innovation.

More information on Säterinportti and the Playground: www.saterinportti.fi

 

Additional information:

Antti Venermo
Business Director, Trevian Asset Management Oy
antti.venermo@trevian.fi
+358 40 507 5943

Nordika is an investment and asset management company focusing on real estate and real estate related opportunities in the Nordic Region. Nordika was founded in 2011 and is owned by several Nordic pension funds and the management team.

Trevian Asset Management Oy is a Finnish investment and asset management company specializing in commercial properties. The company was established in 2012 and is owned by its key personnel. The company produces actively managed real estate equity funds and asset management services optimized for its customers. The services are focused especially for institutional real estate investors, banks and other professional investors. Trevian’s assets under management exceed 1.0B€.

1 2

Uutiset kuukausittain: